1

Călugărul Mihai Neamţu, propus pentru beatificare | Pr. Cristian Barta: Deşi bolnav, a ales harul de a-i vindeca pe alţii

Procesul de beatificare s-a deschis pe data de 14 septembrie. Postulator al cauzei a fost numit pr. Cristian Barta care spune că Biserica are temeiuri serioase pentru care a demarat procedurile pentru cauza de beatificare.

Încă din timpul vieţii, călugărul greco-catolic din Prilog a fost recunoscut ca ducând o viaţă aleasă. Şi-a dedicat întreagă viaţă slujirii lui Dumnezeu şi oamenilor pe care îi ghida spiritual, dar şi terapeutic prin reţele de ceaiuri pe care le propunea.

S-a născut pe data de 13 octombrie 1924 la Prilog, judeţul Satu Mare. După doi ani petrecuţi la mănăstirea greco-catolică de la Bixad, din cauza problemelor de sănătate, revine la casa părintească, unde, în perioada de persecuţie a Bisericii Greco-Catolice, a însufleţit o intensă activitate pastorala pentru numeroşi credincioşi, fiind în permanenţă urmărit de serviciile de Securitate.

Casa lui devine un centru de spiritualitate, fiind căutat de mulţi oameni, lăsând moştenire tot ce a avut Ordinului Sfântului Vasile cel Mare în care s-a călugărit. În curtea casei a fost construită o biserică şi o casă pentru fraţii bazilitani.

"Avem motive foarte serioase pentru a crede că fratele Mihai a trăit virtuţile în mod eroic. Trebuie să subliniem şi anumite daruri particulare ale fratelui Mihai de la Prilog: marea sa iubire către Domnul, către aproapele, a fost foarte apropiat de bolnavi. A avut acest dar de la Dumnezeu de a mijloci vindecarea multor persoane care îl căutau zilnic. Ei dau mărturie despre anumite trăiri profunde, despre vindecări trupeşti şi sufleteşti în urma unui program de viaţă spirituală propus de fratele Mihai. Sufletul reţetelor fratelui Mihai era constituit de rugăciune, de iertare, de împăcare. E impresionantă dispobilitatea fratelui Mihai, bolnav şi suferind, de a primi tot mai mare de persoane aflate în suferinţă. Reiese din documentele şi mărturiile pe care le avem că trăia o profundă spiritualitate euharistică şi mariană. El a făcut din devoţiunea către Sfânta Fecioară Maria centrul vieţii sale spirituale. Se cunoaşte din puţinele mărturisiri ale sale că a avut o experienţă mistică, putem spune, în care Preasfânta Fecioară Maria l-a întrebat dacă doreşte să-i mijlocească harul vindecării sale personale, el fiind deja bolnav, sau să-i mijlocească harul de a-i vindeca pe alţii. Fratele Mihai a ales atunci harul de a-i vindeca pe alţii", spune pr Cristian Barta în interviul pentru Radio Maria:

Comentariu (1)

  1. Victoria Manspune

    Cu toate că nu am cunoscut pe părintele Mihai numai din poza,am rămas profund impresionata de tot ce am citit despre viața dansului și harul de a vindeca bolnavii,cu toate că dansul era mai bolnav de cât acei bolnavi care mergeau pentru ai vindeca pe ei. A suferit enorm de mult .

Comentariile sunt închise pentru acest articol .